Triathlon bij VZC

VZC-Triathlon2017

De afdeling Triathlon van VZC bestaat ruim 15 jaar. Op dit moment hebben we ruim 200 leden, variërend in leeftijd van 14 tot 75 jaar. We bieden zwemtrainingen aan voor iedereen die zich wil voorbereiden op het zwemonderdeel in een triathlon. Van topper tot recreant, van de klassieke afstand (3,8-180-42) tot de sprint afstand (0,75-20-5), we hebben voor ieder wat wils.
Wanneer je bij ons komt zwemmen kun je wekelijks rekenen op vijf zwemtrainingen onder deskundige leiding van Rob Barel, Gerrit Muller, Jan Kerkhoven en Johan Groeneveld. Rob is meervoudig Nederlands-, Europees- en Wereld- Kampioen staat garant voor afwisselende trainingen en veel kennis van de triathlonsport. Gerrit heeft zijn sporen verdiend in de zwemwereld, zowel als zwemmer (lange afstand zwemmen) en als trainer. Jan Kerkhoven heeft veel ervaring met het trainen van zwemmers en is sinds begin 2010 ons trainersteam komen versterken. Sinds november 2012 is Johan Groeneveld op de woensdagavond toegevoegd aan het trainersteam. Naast de zwemtrainingen bieden we ook fiets- en looptrainingen aan.
Onze afdeling kenmerkt zich als een afdeling waarbij sportiviteit en gezelligheid hand in hand gaan.

Vanwege de groei die wij de afgelopen jaren hebben doorgemaakt kent onze afdeling op dit moment een tijdelijke ledenstop. Op dit moment zoekt het afdelingsbestuur naar mogelijkheden om het bestaande trainingsaanbod te kunnen uitbreiden om zodoende de ledenstop op te kunnen heffen. Je kunt je wel aanmelden voor onze afdeling alleen word je dan op een wachtlijst geplaatst en kun je dus niet meetrainen. Zodra de ledenstop wordt opgeheven of er weer plekken beschikbaar zijn word je hierover geïnformeerd.


Activiteiten naast de zwemtraining

Naast de zwemtrainingen worden er ook regelmatig activiteiten georganiseerd. Iedere maandagavond is er een looptraining, deze wordt gegeven door onze looptrainer René van der Vlugt, start 19.15 uur, zwembad De Vallei.
In de zomerperiode wordt er op maandagavond gezwommen in buitenwater en op dinsdagavond en donderdagavond gefietst. Daarnaast organiseren we regelmatig een Run-Bike-Run in de bossen van Amerongen en als de weersomstandigheden het toelaten organiseren we zelfs een wintertriathlon. 's Zomers worden enkele sprinttriathlons georganiseerd. Deelname aan deze onderlinge wedstrijden leveren punten op die in november een clubkampioen per leeftijdscategorie oplevert.


Triathlon Veenendaal

Een van de oudste triathlons die ons land kent is de Triathlon Veenendaal. Deze triathlon wordt jaarlijks, meestal in augustus, georganiseerd en kan ieder jaar rekenen op een sterk bezet deelnemersveld. De afdeling Triathlon van VZC is nauw betrokken bij deze wedstrijd. Veel leden doen mee of helpen als vrijwilliger.

 Onze trainingstijden vind je onder de knop Trainingstijden.


Lid worden?

Vanwege de groei die wij de afgelopen jaren hebben doorgemaakt kent onze afdeling op dit moment een tijdelijke ledenstop. Voor jeugd en junioren tot 22 jaar geldt er geen wachtlijst en kan gelijk het aanmeldformulier worden ingevuld. Op dit moment zoekt het afdelingsbestuur naar mogelijkheden om het bestaande trainingsaanbod te kunnen uitbreiden om zodoende de ledenstop op te kunnen heffen. Je kunt je wel aanmelden voor onze afdeling alleen word je dan op een wachtlijst geplaatst en kun je dus niet meetrainen. Zodra de ledenstop wordt opgeheven of er weer plekken beschikbaar zijn word je hierover geïnformeerd. Je bent wel altijd welkom om vrijblijvend twee keer gratis mee te komen trainen om te kijken of het je leuk lijkt om lid te worden. Bevalt dit je, dan kun je het aanmeldformulier op de website invullen en krijg je verdere informatie over de procedure en de wachtlijst.

Een lidmaatschap voor trainingslid van de Valleirenners bedraagt € 40,- per jaar (dit lidmaatschap heb je nodig indien je gebruik maakt van de donderdagavond fietstraining).

Wil je een licentie van de Nederlandse Triathlonbond (NTB). Meer info over de licentietarieven is te vinden op de website van de NTB.

Indien je een lidmaatschap van VZC wilt opzeggen, dan graag via het afmeldformulier wat via deze link is te downloaden


Bestuur

Onze afdeling wordt bestuurd door de volgende personen:

Voorzitter: Sjoerd Veltman
Secretaris: Alida Hagen
Penningmeester: Jan Schinkel

Beheerder website afdeling VZC Triathlon: Peter van de Haar

 


Social Media afdeling VZC Triathlon afdeling 

De activiteiten van de VZC Triatlon afdeling zijn te volgen via de volgende social media

VZC Triathlon op Google Groups

VZC Triathlon op Facebook

VZC Triathlon op Twitter


Social Media Triathlon Veenendaal

Triathlon Veenendaal op Twitter

Triathlon Veenendaal op Facebook 


Goldmembers

2015 is het jaar dat wij voor het eerst gestart zijn met een nieuwe formule waarbij sportende leden met een eigen onderneming of ondernemers die onze afdeling een warm hart toe dragen kunnen steunen. Dit noemen we het Goldmembership. Het Goldmembership bevat onder andere een lidmaatschap voor onze afdeling, een startbewijs voor de Van Dijk Triathlon Veenendaal en een jaarlijks uitje. 

Dankzij de inspanningen van onze penningmeester Jan Schinkel, kunnen we melden dat we voor 2017 beschikken meer dan 10 Goldmembers!

Naast onze bestaande Goldmembers, mogen we vier nieuwe Goldmembers verwelkomen in 2017. 

Onze Goldmembers op een rijtje:

 • Account Software Groep (Hoofdsponsor)

 • Huibers Allround Service (nieuw 2017)
 • Van Ginkel en van Bemmelen Hypotheken (nieuw 2017)
 • Van Ginkel en van Bemmelen NVM Makelaars (nieuw 2017)
 • Ariesen Verkeerssschool (nieuw 2017)
 • E&P (nieuw 2017)
 • Van Dijk Projectinrichting
 • Van Sloten, uwsportspecialist.nl
 • Van Veldhuizen Transport
 • Van Dooren, voegwerk en gevelrenovatie
 • Schildersbedrijf De Vries
 • Sportvoedingtriathlon.nl
 • Aristo Design
 • Fysio- en Manueletherapie Holtslag
 • DeMaes Cateringservice   

Hoofdsponsor VZC Triathlon afdeling

AccountSoftwareGroep 

Onze nieuwe sponsoren in 2017

 Alle op gebied van intern transport materieel Ginkel-Bemmelen Verkeersschool Ariesen EenP-uitzendbureau

 

Onze trouwe sponsoren in 2017

 VanDijkProjectinrichting   VanSloten

GebrVanVeldhuizenTransport VanDooren

SchildersbedrijfDeVries        AristoDesign

Holtslag           DeMaes

  

Account Software Groep te Veenendaal is hoofdsponsor van de VZC Triathlonafdeling

Hoofdmenu

Over VZC

Leden

Volg ons